LOCATIE

33-Malerij / B. NOORDKADE

TIJDEN

zondag

09:00 - 21:00

TYPE(S) BeeldendPerformance

Kunstructeur was het educatieproject op Fabriek Magnifique 2018. In samenwerking met Cultuurkade, kunstgroep de Compagnie en Phoenix Cultuur kwam er dit jaar een Bizar Bazar tijdens Fabriek Magnifique. Leerlingen van groep 5 en 6 van verschillende basisscholen in Veghel hebben hier samen een spetterend geheel van gemaakt.

Opdracht voor de leerlingen: bedenk of verzin een apparaat, machine, gereedschap, gerei voor in de keuken. Een verrassend keukending dat nog niet bestaat! Gebruik iets dat er al is of ooit is bedacht en gemaakt. Of verzin bijzondere patronen met gevonden zand of kruiden. Twee kunstenaar-docenten van Phoenix Cultuur verzorgen workshops op de Noordkade. Daarna gaan de kinderen samen aan de slag. De Bizar Bazar op Fabriek Magnifique laat 6, 7 en 8 juli de nuttige en opmerkelijke uitvindingen en presentaties zien.
Zondagmiddag 8 juli is er een grote, rumoerige veiling, waarbij de kinderen als standwerkers hun eigen producten aanprijzen.
Ter inspiratie voor de kinderen staan er in de hal van de Noordkade onderdelen van de twee tentoonstellingen die de Compagnie voor het festival rond dit thema organiseert.
Bizar Bazar, Museum of the Obsolete en Weltensand vormen tijdens Fabriek Magnifique samen een beleving die je niet mag missen!

RELEVANTE ACTIVITEITEN
Terug naar het programma-overzicht