LOCATIE

JULIANAPARK / Zandloper

TIJDEN

zaterdag, zondag

14:00 - 21:00

TYPE(S) BeeldendDivers Website https://hartvanwijbosch.wordpress.com/

1 april 2020, heel Nederland, heel de wereld staat op zijn kop. We zitten in een crisis vanwege het Coronavirus en onze levens zijn ineens veranderd. De gevolgen zijn nog niet te bevatten maar het gemis en de eenzaamheid is hard te voelen. We hebben er allemaal last van… samen…

Ondanks het gemis van de live verbinding met anderen en het verwerken van verlies van dierbaren ontstaan er mooie initiatieven. Buurtapps waarin men elkaar wil helpen, berenjachten achter woonkamerramen voor de kinderen.

Kunstenares Petra Thoen uit Wijbosch wilde de mensen in haar buurt iets bieden om ze ondanks de lockdown toch te verbinden, iets waar ze mee bezig kunnen zijn en waarin ze kunnen verwerken wat deze bizarre tijd met ze doet.

Zo is “Hart van Wijbosch” ontstaan. Iedereen in Wijbosch kon een pakketje klei ophalen bij het atelier van Petra, daar een hart van maken en inleveren. Petra heeft alle harten verwerkt tot keramiek en uiteindelijk verdeeld over panelen die een wandelroute door het dorp vormden. Een leuke activiteit in de eerste lockdown zomer.

Elk hart is, zoals iedere maker ervan, uniek. Van jong tot oud, iedereen heeft er een mooie boodschap of tekening in gezet. Zo vonden de inwoners steun en kracht in deze hartjes. Meer info vind je op: www.hartvanwijbosch.nl

RELEVANTE ACTIVITEITEN
Terug naar het programma-overzicht

Scan deze QR code om gemakkelijk een donatie te doen aan Fabriek Magifique.

Bedankt!