LOCATIE

Van HH plein tot Julianapark

TIJDEN

vrijdag, zaterdag, zondag

18:00 - 21:00

TYPE(S) BeeldendPerformance Website https://www.facebook.com/Het-Netwerk-101842515198308/

It’s all about connecting people! Dat is de lijfspreuk van Carin Simons. Ze organiseer bijzondere sociale projecten die 100-en mensen in beweging zetten en met elkaar verbinden. Het Netwerk is hier het prachtige voorbeeld van.

Meer dan 400 mensen maakten in de Covid-periode 34 kilometer koord. Zij deden dit met een breivork, een soort punniken. Handwerken, iets te doen hebben, het was voor veel mensen een heel welkome afleiding. De tassen met wol, een breivork en de toelichting vonden gretig aftrek. In Boerdonk, Eerde, Mariaheide en Veghel. In alle hoeken en gaten van Meierijstad deden mensen mee, sommigen alleen, anderen zochten juist elkaar op.

Het Netwerk bereikt tijdens Fabriek Magnifique de grote finale: dan wordt het meterslange koord rond stalen frames gesponnen. Zo ontstaan er kleurrijke geometrische figuren. De frames zijn metershoog, sommigen zelfs 6 meter, en vormen een verbinding tussen het Julianapark en de Noordkade. Ook het maken en preparen van de stalen frames is een mooi staaltje van samenwerking. Thyssenkrupp, groothandel en bewerker van staal, twijfelde geen moment toen hen gevraagd werd mee te denken. Ze vertaalden de tekeningen in objecten en zorgen voor de productie ervan. Gewoon…omdat het zo’n mooi project is!

 

RELEVANTE ACTIVITEITEN
Terug naar het programma-overzicht

Scan deze QR code om gemakkelijk een donatie te doen aan Fabriek Magifique.

Bedankt!