LOCATIE

HOBIJPLEIN

TIJDEN

zaterdag

13:00 - 01:00

TYPE(S) BeeldendPerformance Website http://meierwijstad.nl/

Dé blikvanger van FM 18 was MeierWIJstad.

Versier je eigen puzzelstukje van het grondgebied van Meierijstad. Kunstenares Carin Simons verbindt mensen via kunst. Deze editie heeft ze een bijzonder project: MeierWIJstad. Verbinding tussen de inwoners van de dertien kernen van Meierijstad.

Het grondgebied van Meierijstad is hiervoor virtueel verdeeld in honderden stukken. Inwoners kunnen digitaal een stuk adopteren. Dit krijgen ze vervolgens echt in handen. Een stuk kaal plaatmateriaal van ongeveer een vierkante meter, voorzien van een rand. Ieder kleedt het eigen stuk aan. Zo wordt elk puzzelstuk een kunstwerk op zich, samen vormen ze het grondgebied van de gemeente.
Je mag helemaal zelf bepalen wat je met het puzzelstuk wil laten zien tijdens het festival. Dus maak een schilderij, een collage, een mozaïek of een gedicht. Borduur, schrijf, teken, zing, speel of boetseer. De keuze is aan jou!

Op de eerste festival dag 6 juli zet Carin met haar team van vrijwilligers en de kunstenaars zelf de puzzel in elkaar op parkeerplaats het Vaticaan. Dit is tijdens het festival omgedoopt tot Hobijplein. Het resultaat is het hele festival te bewonderen.

Op vrijdag 6 juli kan iedereen om 18:00 uur beginnen met puzzelen. Er zijn 5 verschillende shifts van 45 minuten en dus wordt er tussen 18:00 en 21:45 uur gepuzzeld. Er zijn vier kleurvakken en alle deelnemers krijgen tijdig nog tijdvak en kleurvak door.18:00 – 18:45 uur
18:45 – 19:30 uur
19:30 – 20:15 uur
20:15 – 21:00 uur
21:00 – 21:45 uur

De overige dagen ligt de puzzel uiteraard voor de vele kijkers op het Hobijplein.Ophalen: deelnemers die graag hun puzzelstuk willen hebben kunnen dit maandag 9 juli tot 12:00 uur doen. 

RELEVANTE ACTIVITEITEN
Terug naar het programma-overzicht