LOCATIE

HOBIJPLEIN

TIJDEN

vrijdag, zaterdag, zondag

09:00 - 17:00

TYPE(S) BeeldendPerformance Website http://meierwijstad.nl/

Versier je eigen puzzelstukje van het grondgebied van Meierijstad. Kunstenares Carin Simons verbindt mensen via kunst. Deze editie heeft ze een bijzonder project: MeierWIJstad. Verbinding tussen de inwoners van de dertien kernen van Meierstad .

Het grondgebied van Meierijstad is hiervoor virtueel verdeeld in honderden stukken. Inwoners kunnen digitaal een stuk adopteren. Dit krijgen ze vervolgens echt in handen. Een stuk kaal plaatmateriaal van ongeveer een vierkante meter, voorzien van een rand. Ieder kleedt het eigen stuk aan. Zo wordt elk puzzelstuk een kunstwerk op zich, samen vormen ze het grondgebied van de gemeente.
Je mag helemaal zelf bepalen wat je met het puzzelstuk wil laten zien tijdens het festival. Dus maak een schilderij, een collage, een mozaïek of een gedicht. Borduur, schrijf, teken, zing, speel of boetseer. De keuze is aan jou!

Op de eerste festival dag 6 juli zet Carin met haar team van vrijwilligers en de kunstenaars zelf de puzzel in elkaar op parkeerplaats het Vaticaan. Dit is tijdens het festival omgedoopt tot Hobijplein. Het resultaat is het hele festival te bewonderen. Op de website van MeierWIJstad vind je een plattegrond van de gemeente verdeeld in puzzelstukken waar je jouw stukje kan adopteren. Het stukje grond waar jouw huis op staat, een plek met een leuke herinnering of een stukje waar jou idee perfect op past!

Adopteer jouw stukje MeierWIJstad en ga er op los!

RELEVANTE ACTIVITEITEN
Terug naar het programma-overzicht