LOCATIE

Malerij Compagnie / NOORDKADE

TIJDEN

vrijdag, zaterdag, zondag

12:00 - 01:00

TYPE(S) Beeldend

Met plakband verandert Nelleke Bosland bestaande architectuur in vervreemdende werelden. Helder gekleurde lijnen en schaduwen dansen en buitelen ritmisch door elkaar. Spiegelende vlakken zorgen voor een verwarrende herhaling. De locatie vervlecht zich met projecties van de zon, de tape zorgt voor onverwachte ruimtelijke verbindingen en smeedt tegelijk alles tot één geheel. Gepresenteerd in zelf geconstrueerde afgebakende ruimtes, ontvouwt er een abstracte en gekleurde wereld.

 

In het locatie-specifieke werk van Nelleke Bosland is sprake van verschillende perspectieven op de werkelijkheid. Vanuit ieder ander standpunt is de ervaring van het werk verschillend – de kijker ziet steeds iets anders. Met lijnen in de ruimte schept zij een metafoor van een complexe samenleving die steeds lastiger te begrijpen is.

 

Op de Noordkade in Veghel maakt Nelleke Bosland, op uitnodiging van De Compagnie, in de ruimte van de Malerij de site-specifieke tapetekening noord- zuid – lijn, gebaseerd op de architectuur en de kleuren van het gebouw. Een driedimensionale tekening waar de bezoeker onderdeel is van de installatie.

 

Nelleke Bosland woont en werkt in Amsterdam. De stedelijke architectuur en de drukte van de stad is in al haar werk terug te zien. Zij is in 2016 afgestudeerd aan de Nieuwe Academie Utrecht. Zij exposeert sindsdien tekeningen en video-installaties gebaseerd op de locatie.

 

www.nellekebosland.nl

RELEVANTE ACTIVITEITEN
Terug naar het programma-overzicht

Scan deze QR code om gemakkelijk een donatie te doen aan Fabriek Magifique.

Bedankt!