LOCATIE

33-Malerij / B. NOORDKADE

TIJDEN

zondag

15:00 - 15:30

TYPE(S) BeeldendPerformance

Weken voor FM18 begon Elvira Wersche een bijzonder kunstproject op de Noordkade. Hier strooide de bekende kunstenares zand uit de hele wereld uit om een kleurrijk, geometrisch zandtapijt te vormen. Tijdens haar werk kon je klanken uit vele landen ter wereld gecomponeerd door Horst Rickels horen. Door de work-in-progress situatie worden bezoekers tot deelgenoot van het ontstaansproces van het kunstwerk. Vanaf de eerste tekeningen op de grond, het minutieuze strooien van het zand in het patroon tot de sluitingsceremonie kondenbezoekers het project volgen. 

Op 8 juli om 15:00 uur wiste performer Ibelisse Guardia Ferragutti het zorgvuldig geconstrueerde patroon in een wervelende dans uit. Hiermee mengde ze het tot wereldzand. 

Weltenklang is een compositie van wereldklanken, die Horst Rickels tijdens reizen op diverse locaties opgenomen heeft. Tonen uit de soeks in Iran, klanken van b.v. werkgeluiden uit Oezbekistan, geluiden van het spel van wind en water op een vulkanisch eiland, muziek van een boventoonkoor in de grotten van Carrera en ten slotte abstract – elektronische klanken worden vermengd tot een plastische soundscape.
Georganiseerd door kunstgroep de Compagnie. 

RELEVANTE ACTIVITEITEN
Terug naar het programma-overzicht