LOCATIE

33-Malerij / B. NOORDKADE

TIJDEN

zondag

15:00 - 15:30

TYPE(S) BeeldendPerformance

Vanaf 15 juni doorlopend, zondag 8 juli 15:00 uur afsluiting
Elvira Wersche strooit zand uit de hele wereld tot een kleurrijk geometrisch zandtapijt in de Noordkade . Daarbij zijn klanken uit vele landen ter wereld gecomponeerd door Horst Rickels te horen. 

Door de work-in-progress situatie worden bezoekers tot deelgenoot van het ontstaansproces van het kunstwerk. Vanaf de eerste tekeningen op de grond, het minutieuze strooien van het zand in het patroon tot de sluitingsceremonie kunnen bezoekers het project volgen. 

Op 8 juli om 15:00 uur wist performer Ibelisse Guardia Ferragutti het zorgvuldig geconstrueerde patroon in een wervelende dans uit. Hiermee mengt ze het tot wereldzand. 

Weltenklang is een compositie van wereldklanken, die Horst Rickels tijdens reizen op diverse locaties opgenomen heeft. Tonen uit de soeks in Iran, klanken van b.v. werkgeluiden uit Oezbekistan, geluiden van het spel van wind en water op een vulkanisch eiland, muziek van een boventoonkoor in de grotten van Carrera en ten slotte abstract – elektronische klanken worden vermengd tot een plastische soundscape.
Georganiseerd door kunstgroep de Compagnie. 

RELEVANTE ACTIVITEITEN
Terug naar het programma-overzicht