LOCATIE

JULIANAPARK / Naar Hangout

TIJDEN

vrijdag, zaterdag, zondag

12:00 - 01:00

TYPE(S) Divers
Schouder aan schouder’ is het motto van een bijzonder kleding-inzamelingsproject dat gehouden wordt tijdens Fabriek Magnifique en dat inmiddels al een beetje een traditie aan het worden is tijdens dit evenement.
Van de verzamelde kleding wordt een kunstwerk gemaakt en na afloop van Fabriek Magnifique wordt de kleding geschonken aan vluchtelingen.
Marianne van Heeswijk en Brigitta Hermans tekenen voor dit project en zij roepen alle inwoners van Meierijstad op om hieraan mee te doen.

 

“In vorige edities van Fabriek Magnifique maakten we een groots Tapijt voor Vrede waar we duizenden deksels & doppen voor inzamelden én de Dassenbrug in het Julianapark in Veghel waar we honderden stropdassen en shawls voor inzamelden. Samen met het publiek bouwden we 3 dagen”, aldus de initiatiefnemers. lang,zie https://youtu.be/bPo7Su15Fmk.

Blouses en overhemden

“Dit jaar wordt er een korte maar krachtige inzamelingsactie gehouden van Damesblouses en Herenoverhemden voor ons project Schouder aan Schouder / Deel met elkaar. Tijdens het festival zal er samen met inwoners van Meijerijstad inclusief Oekraïnse vluchtelingen een bijzondere installatie gebouwd worden van deze kledingstukken in combinatie met de ‘Deel met elkaar’ bijdrages van het project van Annie Veldkamp, wat tijdens Corona ontstond, zie https://avlook.nl/deel-met-elkaar/ Met dit Community Art project bundelen Marianne van Heeswijk & Birgitta Hermans met ‘Schouder aan Schouder’ en Annie Veldkamp van ‘Deel met elkaar’ hun krachten. Deze installatie gaat over gelijkwaardigheid en verbeeldt het gedragen worden. Het gaat over verbinden van mensen dmv ontmoeten, het delen van verhalen en zo vorm geven aan een gevoel van saamhorigheid. Na het festival worden de blouses en overhemden doorgegeven aan vluchtelingen. Op de volgende locaties staan manden voor de blouses & overhemden: Bibliotheek Veghel Boekhandel Schellen, Veghel Bloemenwinkel Dick van Schie, Veghel Bloemenwinkel Azalea, Veghel Bakkerij Verhoeven, VeghelBakkerij van Leur, Veghel  Pieter Breughelhuis, Veghel  De Watersteeg, Veghel  Atelier Galerie ArteSoffitta, Veghel  Noordkade, Veghel Pieperz, Eerde Bibliotheek Schijndel Het Spectrum, Schijndel Mariendaal Cultureel Educatief Centrum, Sint Oedenrode Lunchroom Braveau, Sint Oedenrode Zalencentrum De Beckart, Nijnsel Gemeenschapshuis De Loop’r, Olland Sport-en ontmoetingscentrum Ter Aa, Erp Hotel Café Hart van Bourdonck, Boerdonk

 

Schouder aan schouder
Natuurlijk mogen de kledingstukken ook tijdens het festival gebracht worden naar het Julianapark en iedereen mag weer meehelpen om er iets moois van te maken.
Schouder aan Schouder is een project van de stichting Ik sta voor Vrede, Vrijheid & Vriendschap,
RELEVANTE ACTIVITEITEN
Terug naar het programma-overzicht

Scan deze QR code om gemakkelijk een donatie te doen aan Fabriek Magifique.

Bedankt!