LOCATIE

05-The HangOut / A. JULIANAPARK

TIJDEN

zaterdag

11:00 - 13:00

TYPE(S) Divers

Yin Yoga Workshop

De Workshop bestaat uit een serie speciaal aangepaste houdingen die enkele minuten worden vastgehouden.

De houdingen zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied, de heupen en wervelkolom los. Het nodigt je uit om de behoefte en grenzen te ontdekken van je lichaam.

Yin Yoga is een rustige vorm van yoga en is geschikt voor iedereen, jong/oud, groot/klein, sportief/minder-sportief, flexibel/stijf. Bij stress en burn-out klachten is dit een uitermate geschikte vorm van yoga.

Grenzen verkennen en verleggen
In Yin Yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen.

Het is dan ook het relatief rustige karakter van een Yin Yoga-les dat de meeste deelnemers aanspreekt. De les is juist zo lekker doordat je even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam. Je komt even uit je hoofd.

Zodra je de ruimte gaat voelen in je lichaam en geest, zal je dankbaar zijn voor relatieve simpele maar zeer effectieve oefeningen van Yin Yoga!

RELEVANTE ACTIVITEITEN
Terug naar het programma-overzicht