We Are Food, zo heet de area waar alles om eten draait. Hier vind je de absolute specialiteiten van restaurateurs uit Meierijstad. Van oesters tot broodjes pulled porc. Vriendelijk geprijsd, dus je kunt het hele festival door van alles proeven.

Ook vind je hier Food Circus Magnifique. Dit is een samenwerking van Fabriek Magnifique en 1 Ander Festival in Schijndel. Het is een aparte ‘festivalarea’ met een bruisende line-up van theater, foodtalks en een Small Farm Playground.

Kom van alles te weten over eten. Leer en geniet van de echte food kenners op het festival. Tijdens de foodtalks wordt er gezocht naar antwoorden op diverse food vragen. Wat weten we vandaag de dag nog over waar ons voedsel vandaan komt? Wie heeft het geproduceerd? Maar ook onderwerpen zoals het voedsel van de toekomst en foodconcepting. Het overbrengen van passie voor voedsel, vakmanschap en verbondenheid met de lokale omgeving staan tijdens de foodtalks centraal.

Voor de echte knutselaars is de Small Farm area een mooie uitdaging. Kinderen kunnen hun eigen mini boerderijtje bouwen. Tijdens deze workshop wordt er geklust met afvalhout. Een duurzame activiteit voor alle leeftijden. Ook is er een theaterprogramma met aandacht voor bewust(er) eten en drinken. Genoeg om van te smullen dus!

Sligro’s Chefs Specials

Ravioli van roomkaas met truffel en rucola van Wollerich. Zeeuwse oester met citroen/sjalotte-rode wijnazijn van De Rooise Boerderij. Donkers carpaccio met truffel gel van De Gouden Leeuw. Broodje buikspek met hoisin en avocado van Hertog Jan. En nog meer bijzondere gerechten (van elk restaurant drie!) van Gossimijne, Sax and Jazz, Smulders, Las Stancia, Sierra Vista, Santorini en chef Leon.  
Niet alleen het eten is geweldig (en betaalbaar) in de We are food area. Met stoere tenten van staal en leer en een compleet geklinknagelde Heavy Café Bus wordt een bijzondere sfeer gecreëerd. 
Mede mogelijk gemaakt door Sligro.