g Fabriek Magnifique - Art & Food Festival

Bizar Bazar bij FM18

Fabriek Magnifique wil graag nieuwe en ongewone verbindingen maken. We vinden het nog veel leuker en mooier als we daar kinderen bij kunnen betrekken! Hiervoor werkt het festival samen met Cultuurkade in het project Kunstructeur. De kinderen ontwikkelen apparaten voor een Bizar Bazar. Speciaal voor Fabriek Magnifique koppelt kunstgroep Compagnie deze Bazar aan een tentoonstelling.

Isaac Dee heeft hulp nodig!
Isaac Dee (of in het kort I.Dee) is een uitvinder van apparaten en machines voor in de keuken. Bizarre dingen die van alles tegelijk kunnen, soms wel- en soms niet werken en vaak nog niet helemaal ‘af’ zijn. Isaac wil zijn wonderlijke spullendingen tijdens Fabriek Magnifique op ‘Bizar Bazar’ presenteren. Een markt die doet denken aan een ‘souk’, een Arabische markt waar de kooplui hun koopwaar aan de man brengen door handjeklap en gesjacher.

O jee!
Onze uitvinder heeft echter een probleem! De opdrachten van het publiek stromen binnen en hij kan de vraag niet meer aan! Hij raakt er een beetje van in paniek, want in de zomer is er een grote ‘Bizar Bazar’ en het zal toch niet zo zijn dat hij zijn stalletje niet gevuld krijgt?

Kids to the rescue!
Gelukkig zijn er in Meierijstad meer dan genoeg creatieve kinderen die Isaac uit de brand kunnen helpen. Leerlingen van maar liefst 36 groepen 5 en 6 van basisscholen in Meierijstad zetten dit jaar hun talenten in om hem te ondersteunen.
Hun opdracht: bedenk of verzin een apparaat, machine, gereedschap, of gerei voor in de keuken. Een verrassend keukending dat nog niet bestaat! Of recycle/ upcycle iets dat er al is en ooit al is bedacht en gemaakt.

Aan de slag!
De leerlingen krijgen hulp van twee kunstenaars, docenten Nicole Minneboo en Inge Ballen van Phoenix Cultuur. Zij verzorgen workshops voor de leerlingen bij CHV Noordkade. Daarna gaan ze met hun docenten en met elkaar aan de slag om leuke, grappige, ongewone en misschien wel bizarre ideeën uit te werken.
Die ideeën werken ze uit in een ontwerp, ze experimenteren met allerlei materialen en tweedehands voorwerpen. Uiteindelijk gaan ze hun bedenksels natuurlijk bouwen. Alle leerlingen kunnen daarbij doen waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden. Waar de ene goed is in organiseren is kan een ander misschien fantastisch knutselen en heeft nog een ander juist kei-leuke ideeën. Samen zijn ze sterk!

Bizar Bazar
De fantastische, speelse, bijzondere, ongewone, gekke, bizarre resultaten zijn te bewonderen tijdens Fabriek Magnifique 2018 in de ‘Bizar Bazar’. Een unieke kans om de creativiteit en talenten van jong Meierijstad live te bewonderen. Iets dat je echt niet mag missen! Zorg dat je erbij bent! Op zondagmiddag vindt bovendien een veilig plaats, waarbij de kinderen als standwerkers hun eigen producten mogen aanprijzen.

Delen: