Coördinator veiligheid
Ik heb mij indertijd als vrijwilliger bij FM aangemeld omdat het idee om mee te helpen met een gratis festival te organiseren voor alle inwoners van, toen nog Veghel, mij enorm aansprak. Eenmaal onderdeel van de organisatie werd al snel duidelijk hoeveel energie en tijd het kost. Wat mij ook opviel was het enthousiasme waarmee de vrijwilligers zich van hun ‘taak’ kwijten. Hier werd ik echt vrolijk van!

In de aanloop naar het laatste festival werd ik gevraagd om samen met anderen het aspect ‘veiligheid’ vorm te geven. Hierbij moet je denken aan de veiligheid van bezoekers, deelnemers en vrijwilligers, maar ook de veiligheid van de omwonenden en het lokale verkeer. We hoeven dat niet allemaal zelf te bedenken, want de gemeente, de brandweer en de politie hebben op voorhand al een aantal eisen vastgelegd in de Evenementenvergunning die voor elk festival opnieuw moet worden aangevraagd. Het vergt een hoop regelwerk om je voor te bereiden op alle mogelijke scenario’s.

Ik kijk uit naar het komende festival, want dan ben ik eindverantwoordelijke voor Veiligheid. Ik kan je vertellen dat ik, samen met vele anderen, al druk bezig ben met het in kaart brengen van mogelijke risico’s met als doel deze te beheersen. Ook komend festival moet weer minimaal net zo leuk zijn als de voorgaande! Daar ga ik voor.

 

Scan deze QR code om gemakkelijk een donatie te doen aan Fabriek Magifique.

Bedankt!