Coördinator Theater, Dans en Circus.

In september 2016 verworven wij ons huis aan het Heilig Hartplein in Veghel. Vlak daarvoor was Festival Fabriek Magnifique. We wisten niet wat ons overkwam. Een sfeervol, warm en kunstzinnig festival waar we ons helemaal thuis voelden. We besloten ons in stijl om te kleden en direct werden we op foto vastgelegd.

In de aanloop naar het Festival in 2018, kwam ik in gesprek met Jan van Hoof. Hij was enthousiast en daagde mij uit om mee te gaan doen. Midden in het Julianapark hebben we een klein circus neergezet. Daar traden professionele artiesten, waaronder ikzelf, maar ook de jongens en meiden van Circus Caps, talenten met een verstandelijke beperking op. Het was heel erg druk om en bij het Circus sommige mensen bleven de hele dag hangen. Daarnaast startte ik Camperplek Noordkade en de Straattheaterbrigade. Samen met een groep, van met name dames, hebben we door het hele festival heen als koffieleuten, Rollator-dansers enz. het publiek een spiegel voorgehouden. Met z’n allen hebben we veel plezier gemaakt. We voelden ons al zo welkom in Meierijstad maar na FM kende iedereen ons. Op straat word ik door wildvreemden staande gehouden of begroet. Allen spreken bewondering en enthousiasme uit, heerlijk om dat mee te maken.

Voor FM20 probeer ik, samen met de mensen om mij heen, een sfeer te creëren die past in het thema van het festival AMORE. Namelijk “speciaal voor jou!” Een geweldige opening-streetparade. Dit wordt een boulevard met kleine theatertentjes met daarin een programma speciaal voor jou! Vooraf zijn er activiteiten en workshops in buurten, dorpen en op de collega-festivals, om de verbinding te maken. Natuurlijk speel ik weer als Veghelse Circustheatermaker graag in de Circuspiste in het hart van het festival.

Scan deze QR code om gemakkelijk een donatie te doen aan Fabriek Magifique.

Bedankt!