“Een bruisend art & food festival, voor iedereen toegankelijk, dát maakt Fabriek Magnifique uniek!”

Bijna 20 jaar was hij voorzitter van Fabriek Magnifique en Goof van Nunen is merkbaar trots op wat er is neergezet. “Het begon in 2001 met een ambitie van Jan van Hoof en een aantal anderen. Zij vonden dat Veghel iets moois verdiende. Kunst in combinatie met food, voor iedereen toegankelijk. Zo is het eerste -toen nog- Slokdarmfestival ontstaan”, vertelt hij. “Fantastisch dat we in 2022 -hopelijk live- de 10e editie van Fabriek Magnifique mogen vieren. Een festival voor, door, van en met iedereen!”

Goof van Nunen en Peter van de Snepscheut

Goof van Nunen draagt het voorzitterschap vol vertrouwen over aan Peter van de Snepscheut, actief in het Veghelse verenigingsleven én fervent muziekliefhebber. Peter: “Toen ik gevraagd werd voorzitter te worden, hoefde ik niet lang na te denken. Ik ben jarenlang door Fabriek Magnifiek verwend met de meest uiteenlopende muziek- en kunstvoorstellingen. Van Alan Clark, de Carmina Burana of pianist Rik Kuppen tot prachtige schilderijen, de pindakaasvloer of de puzzel van Meierwijstad. Ik vind het geweldig hoe Fabriek Magnifique, ook mensen die weinig met kunst hebben, weet te verrassen en te verwonderen. Daar draag ik graag aan bij.”

Peter van de Snepscheut is inmiddels als voorzitter met het team vrijwilligers volop aan de slag met de voorbereiding van de komende jubileum editie. Goof van Nunen blijft als ‘ambassadeur-honoree’ betrokken bij het festival.

Doneer

een magnifique gebaar