LOCATIE

JULIANAPARK / Podium Zomertijd

TIJDEN

zaterdag

19:45 - 21:00

TYPE(S) MuziekPerformanceTheater Website https://www.phhn.nl/dirigent/

Lust, liefde en bedrog. Ben jij fan van de juice-kanalen en spel jij de roddelbladen van voor naar achter? Bezoek dan zeker de smeuïge opera-uitvoering Cavalleria Rusticana bij Fabriek Magnifique.

Een schets: de opera speelt zich af in een klein dorp in Sicilië. Turridu is een echte dandy en verloofd met Lola, het mooiste meisje van het dorp. Nadat Turridu terugkeert van het leger, ontdekt hij dat zijn Lola getrouwd is met de rijkere Alfio. Om zichzelf te troosten begint hij een relatie met Santuzza. Maar zijn liefde voor Lola is nooit verdwenen… 

Op zaterdagavond 23 juli vindt er in het Julianapark een bijzondere uitvoering van deze opera plaats. De vereniging Bossche Opera, de Osse Opera en het Filharmonisch Orkest van ‘s-Hertogenbosch hebben de handen ineengeslagen. Zij zorgen voor een prachtig, meeslepend optreden onder muzikale leiding van Lex Bergink.

Deze korte opera werd in 1889 geschreven door de toen nog onbekende 26-jarige Pietro Mascagni. Binnen twee jaar werd het één van de meest uitgevoerde opera’s ter wereld. Met prachtige, zeer toegankelijke muziek en een aansprekend, misschien wel herkenbaar verhaal. Vol passie, emotie, jaloezie en wraak.

Marene Elgershuizen (sopraan) Santuzza
Eric Reddet (tenor) Turridu
Martijn Sanders (bariton) Alfio
Myra Kroese(alt) Mama Lucia
Martine Straesser ( mezzosopraan) Lola

RELEVANTE ACTIVITEITEN
Terug naar het programma-overzicht

Scan deze QR code om gemakkelijk een donatie te doen aan Fabriek Magifique.

Bedankt!