Fabriek Magnifique is een zinderend festival met verrassingen op iedere plek. Met muziek, dans, theater, beeldende kunst en film. En alles wat ertussen zit. Met hapjes en drankjes, uitgelaten dansende menigten en ingetogen voorstellingen.

Fabriek Magnifique biedt een podium voor allerlei uitingen van kunst en cultuur, zoals beeldende kunst, dans, literatuur, muziek en theater. Er zijn projecten van, voor en door inwoners van Meierijstad. Kunst die verbindt en mensen met elkaar in contact brengt. Ook zijn er educatieprojecten opgezet die het talent van kinderen en jongeren stimuleren.

Op culinair gebied vormt Fabriek Magnifique samenwerkingsprojecten met zowel de voedingsindustrie als horecabedrijven. Niet zo vreemd als je bedenkt dat een aantal van Nederlandse grootste voedingsbedrijven hun oorsprong hebben in Veghel, de plaats waar het festival is ontstaan.

Gratis
Een bezoek aan het festival hoeft niets te kosten. Alle voorstellingen zijn gratis toegankelijk. Overal is horeca, maar wie wil kan zijn eigen picknickmand meenemen.

Tweejaarlijks
De organisatie is volledig in handen van vrijwilligers. Het ene jaar rusten ze uit om het jaar daarna weer keihard aan de slag te gaan.

Iedereen
Deelnemers, bezoekers en vrijwilligers zijn van alle leeftijden. Iedereen van jong tot oud is welkom. Bezoekers hebben verschillende culturele voorkeuren en ook zijn alle culturele en sociale achtergronden vertegenwoordigd. Het festival wordt daadwerkelijk voor en door iedereen georganiseerd. Ook actieve senioren zijn ieder jaar goed vertegenwoordigd. Er is veel talent uit Meierijstad te bewonderen. Bezoekers komen allang niet meer alleen uit Veghel maar ook uit de wijde omstreken.

Scan deze QR code om gemakkelijk een donatie te doen aan Fabriek Magifique.

Bedankt!