LOCATIE

Fietstunnel / JULIANAPARK

TIJDEN

vrijdag, zaterdag, zondag

12:00 - 01:00

TYPE(S) Beeldend Website https://www.kliknieuws.nl/regio/stadskrantveghel/196172/tunnel-in-julianapark-wordt-groot-kleurrijk-schilderij-volgens-

Christian van Hedel maakt samen met jongeren ‘misschien wel het grootste kunstobject van Veghel’.

Tunnel in Julianapark wordt groot kleurrijk schilderij: ‘Volgens mij wordt dit het grootste kunstobject van Veghel’ | Kliknieuws

Biografie Christian van Hedel

Beeldend kunstenaar Christian van Hedel (1974) schildert vooral non-figuratieve abstracte kunst. Hij is nu meer dan 20 jaar actief als beeldend kunstenaar. Christian is begonnen als autodidact kunstenaar, maar na het volgen van diverse workshops kreeg hij steeds meer de smaak te pakken, zo volgde hij de opleiding fine-art op de Hogeschool voor de kunsten in Utrecht (HKU). Zijn werk is regelmatig te vinden op diverse kunstbeurzen en exposities in Nederland, België, Duitsland, Spanje, Denemarken, Frankrijk, Italië, China, New York en alles wat daar tussen ligt.

Inmiddels heeft Christian voor zijn kunstwerken al diverse internationale publieksprijzen gewonnen. Zijn werken worden dan ook wereldwijd verkocht. In een museum in China behoort zijn werk daar tot een vaste collectie van de museum.

Begin 2017 startte Christian een geheel nieuwe project die hij “Fiction Elements” noemde. Deze nieuwe serie bestaat uit kleurrijke muurvullende schilderijen. De werken zijn geïnspireerd op het natuurlijke en wezenlijke spirituele energieën uit het dagelijks leven. Bewust van het onbewuste, worden zowel dekkende als transparante vlekken, lijnen, vormen en lijnen geschilderd op doek of op houten panelen . De contrasten tussen donker en licht, kleuren en zwartwit voeren steeds de boventoon. De vormen zijn zeer precies gedefinieerd, juist door de verfmaterie opgeroepen of ontstaan door eigenzinnig gebruik van pencelen of paletmessen. Vanwege de zwarte lijnen die Christian in zijn werk gebruikt, wordt het een abstracte comic-achtige weergave die het geheel in balans brengt. Zijn werk neigt naar street-art of Urban-art. De kunstwerken zijn visuele samenballingen van ervaringen, dromen en overpeinzingen. Autobiografische beelden, waarin Christian probeert het waarnemingsveld te verbreden tot voorbij het puur visuele. Er zit meer achter dan je ziet; kunst als voedsel voor het oog en de geest.

RELEVANTE ACTIVITEITEN
Terug naar het programma-overzicht

Scan deze QR code om gemakkelijk een donatie te doen aan Fabriek Magifique.

Bedankt!