VEGHEL | Jet van der Linden heeft haar taken als het gezicht van Met je hart Veghel neergelegd. Na zeven jaar trouwe dienst vindt de Veghelaar het ‘mooi geweest’. Van der Linden heeft zich meteen in een nieuw avontuur gestort. Ze is toegetreden tot de sponsorcommissie van Fabriek Magnifique. 

“Een geweldige en dankbare tijd”, zo blikt Van der Linden terug op haar Met je hart avontuur. Ze vervolgt: “Het is een utopie om te denken dat eenzaamheid ooit helemaal verdwijnt, maar we hebben het in Veghel wel teruggedrongen. Er zijn Met je hart-vriendschappen ontstaan en de eenzame ouderen hebben van alles samen gedaan.” Er waren in die zeven jaar talloze hoogtepunten. “Moeilijk om er eentje uit te kiezen. We hebben verschillende fantastische ontmoetingen georganiseerd, zoals de huiskamerconcerten, het hapjesconcert van harmonie Frisselstein en natuurlijk het jaarlijks terugkerende Heel Veghel Kookt. Met je hart Veghel staat als een huis.”

Oude nest
Bij Fabriek Magnifique keert ze terug op het oude nest. Tijdens de edities van 2010, 2012 en 2014 was ze namelijk ook betrokken bij de organisatie voor de sponsoring van het kunst- en foodfestival. Van der Linden is vol overgave begonnen aan haar nieuwe klus: het werven van sponsoren. “Ik heb onlangs een rondje gefietst over alle Veghelse bedrijventerreinen. Daar heb ik meer dan 150 namen genoteerd van bedrijven die niet meedoen aan Fabriek Magnifique. Het zou mooi zijn als we wat nieuwe sponsoren mogen verwelkomen, want deze bedrijven hebben ook werknemers die met hun gezinnen in Veghel of omgeving wonen.”


Fabriek Magnifique is een gratis festival. Het wordt mogelijk gemaakt met de bijdrage van overheden, fondsen en sponsoren. De organisatie is volledig in handen van vrijwilligers. 


Zonder geldschieters is het onmogelijk om Fabriek Magnifique te organiseren. Een aantal trouwe sponsoren hebben al toegezegd om weer mee te doen. Maar dat is niet genoeg zegt Van der Linden. “Van het aanvragen van vergunningen tot het inhuren van beveiligers en van een milieuvriendelijk festival tot het boeken van artiesten. In mijn tijd kregen wij nog vergunningen zonder dat we daarvoor professionals moesten inschakelen. Nu gaat dat niet meer, op zich ook logisch maar dat kost allemaal geld. Daarom zijn sponsoren van levensbelang. Zonder hen geen Fabriek Magnifique.”

Verschillende pakketten
Bedrijven kunnen verschillende pakketten afnemen. Van der Linden somt op: “Vriend magnifique (sponsorbedragen vanaf 250 euro), Club van 100 (sponsorbedragen vanaf 1.000 euro), Club van 100 ster sponsor (sponsorbedragen vanaf 5.000 euro) en Hoofdsponsor (Sponsorbedragen vanaf 10.000 euro). Per pakket staat er van alles tegenover.” Verder is het mogelijk om donderdag 4 juli een van de stages, compleet uitgerust met licht, geluid en horecavoorzieningen, te huren voor bijvoorbeeld een personeelsfeest of een vakantieborrel.

‘Festival voor iedereen’
Volgens Van der Linden is het bij sommige ‘grote jongens’ lastig binnenkomen, dat vindt ze heel jammer. “Het is een mooi moment om jezelf als bedrijf te profileren. Bovendien draag je bij aan een leuk, gratis festival waar je werknemer en hun gezinnen naartoe kunnen gaan.” Maar volgens Van der Linden is er een nog betere reden om Fabriek Magnifique te sponsoren. “Het is een festival voor iedereen. Jong en oud, arm en rijk. Iedereen kan er terecht. We proberen de prijzen laag te houden, maar ook dat is afhankelijk van het aantal sponsoren. Het is zo’n geweldig festival. Echt een parel binnen onze gemeente. Daar wil je toch aan bijdragen?”, besluit de Veghelaar.

Interesse om Fabriek Magnifique te sponsoren of vragen over een van de sponsorpakketten? Neem contact op met: jet.van.der.linden@fabriekmagnifique.nl. Meer informatie over het festival is te vinden op: www.fabriekmagnifique.nl.

Stadkrant Veghel, 11-10-2023

https://www.kliknieuwsveghel.nl/nieuws/kunst-en-cultuur/213620/sponsoren-gezocht-voor-fabriek-magnifique-ze-zijn-echt-van-le

 

 

Doneer

een magnifique gebaar