Veghel | Tijdens Fabriek Magnifique op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juli wordt de nieuwe stadsdichter van Meierijstad bekendgemaakt. Tevens wordt dan de Kunst- en Cultuurprijs van Meierijstad uitgereikt. “We hopen verder dat de Kiosk in het Julianapark tijdens het festival voor het eerst gebruikt kan worden”, aldus Jan van Hoof, artistiek leider van Fabriek Magnifique.

Momenteel is Rick Terwindt stadsdichter van Meierijstad. De Veghelaar neemt tijdens Fabriek Magnifique na vijf jaar trouwe dienst afscheid. Het benoemen van een stadsdichter is een initiatief van de organisatie van het tweejaarlijks literair festival Het VerhAal. In 2021 zou er tijdens het festival een nieuwe stadsdichter benoemd worden. Het festival en de verkiezing gingen vanwege de coronacrisis echter niet door. Daarom bleef Terwindt actief als stadsdichter.
In 2024 wordt er alsnog een nieuwe stadsdichter benoemd, deze wordt voorgedragen door het college van burgemeester en wethouders.

Prijzen
De gemeente Meierijstad heeft verder besloten om tijdens Fabriek Magnifique de Kunst- en Cultuurprijs uit te reiken. Vorig jaar vielen Rooienaar en beeldend kunstenaar Adri Frigge en Harry Passier (Rooi Vol Koren), ook uit Sint-Oedenrode, in de prijzen. Wie er dit jaar genomineerd zijn in de categorieën Vrijwilliger/Amateur en Professioneel wordt later bekendgemaakt.

“Tot slot hopen we de première van de Kiosk in het Julianapark te vieren tijdens de komende editie van Fabriek Magnifique. Ik heb er goede hoop in”, besluit Van Hoof.

Stadskrant Veghel, 18-12-2023

https://www.kliknieuwsveghel.nl/nieuws/algemeen/216626/meierijstad-kiest-tijdens-fabriek-magnifique-een-nieuwe-stads

 

Scan deze QR code om gemakkelijk een donatie te doen aan Fabriek Magifique.

Bedankt!